Stichting Gemeenschap Zuilen Oranje Comité Zuilen

Hier vindt u meer informatie over

de solisten van het herdenkingsconcert

Gevorg Aperánts

Opgegroeid in een muzikaal gezin zong de tenor Gevorg Aperánts (1986) sinds hij negen jaar oud was. Als kind was hij een frequente deelnemer en winnaar van vele festivals. Hij begon zijn klassieke zanglessen in 1999 in IVAK Delfzijl bij Nanny ter Wiel. Van 2004 - 2005 vervolgde hij zijn studie aan het Noord Nederlands Conservatorium (huidige Prins Claus Conservatorium) waar hij les kreeg van Jan van Zelm en Gerda van Zelm. Van 2005 tot 2006 nam Gevorg privélessen bij Jitske Steendam en van 2007 tot 2009 studeerde hij aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle bij Felix Schoonenboom. Daar nam Gevorg ook Jazz / Pop Zang lessen van Ronald Douglas.

Al op jonge leeftijd was Gevorg niet alleen geïnteresseerd in klassieke muziek, maar ook in traditionele muziek uit verschillende delen van de wereld. Hij interesseerde zich in de Niet-westerse muziek gedoceerd door Annette Kruisbrink. Van 2009 tot 2012 studeerde Gevorg Klassiek Zang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Pierre Mak. Hij voltooide zijn Masters aan de 'Dutch National Opera Academy'  bij  Raymond Modesti en Ira Siff. Naast zijn studies volgde Gevorg masterclasses onder anderen bij Nelly Miricioiu (sopraan), David Parry (dirigent), Ruggero Raimondi (bas-bariton), Dennis O'Neill (tenor) en William Matteuzzi (tenor).

Na zijn studie begon Gevorg zijn carrière bij de Staatsopera van Hannover en werkte daar van 2013 tot 2017. Hij maakte deel uit van de 'Junge Oper Hannover' in het seizoen 2013/2014 en vanaf de zomer van 2014 maakte hij deel uit van het ensemble van de 'Staatsoper Hannover'. Tijdens zijn engagement in Hannover werkte hij mee met producties als ''Tosca'', ''Un Ballo In Maschera'', ''La Traviata'', '' La Forza Del Destino'', ''Candide'', ''Le Nozze Di Figaro'', ''Rigoletto'' en vele anderen. Zijn repertoire varieert van Rossini tot Mozart, Donizetti tot Bellini, Verdi tot Ravel. Hij voelt zich niet alleen thuis op het gebied van de klassieke muziek, maar ook in het jazz- en muziektheater.

www.gevorgaperants.com

Gevorg Aperánts (Tenor)

Pepijn van Vilsteren (Pianist)

Pepijn van Vilsteren

Pepijn van Vilsteren werd in 1984 te Zwolle geboren, waar hij is opgegroeid in een echte muzikantenfamilie. Na achtereenvolgens eerst viool en daarna trompet te hebben gespeeld, begon Pepijn op zevenjarige leeftijd met pianospelen. De eerste leraar werd zijn vader, al na een paar jaar werd Pepijn aangenomen als privé-leerling bij Marlies van Gent. Bij haar studeerde Pepijn tot aan zijn toelating aan het Utrechts Conservatorium.

In 2002 begon Pepijn zijn studie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hier kreeg hij les van Alexander Warenberg, en vanaf de herfst van 2003 van de Hongaarse pianiste Klára Würtz. In juni 2006 behaalde Pepijn hier zijn Bachelor of Music (“With Honours”), met als bijvakken klavecimbel en orgel. Bij diezelfde Klára Würtz behaalde Pepijn in juni 2008 tevens zijn Master of Music. Tijdens zijn studie heeft Pepijn aan verschillende masterclasses deelgenomen, onder andere bij Ralph van Raat, Balász Szokolay, Toos Onderdenwijngaard, en Andreas Woyke, en ontving hij coaching van Martyn van den Hoek en Alan Weiss. Ook heeft Pepijn tijdens zijn studie twee maal deelgenomen aan het festival Musik Zentral in Bad Aussee, Oostenrijk, en was hij actief als correpetitor.

In 2007 en 2008 was Pepijn van Vilsteren solist in het Tweede Pianoconcert van Dmitri Sjostakovitsj bij het HanzeOrkest Zwolle onder leiding van Bart van den Goorbergh, hierbij hebben zij ook in theater De Spiegel te Zwolle opgetreden. Regelmatig verzorgt Pepijn soloconcerten, op reguliere concertpodia, maar ook in bijvoorbeeld verzorgingshuizen en op (basis)scholen. Ook verzorgt hij de muziek bij speciale gelegenheden, begeleidt hij koren, en is hij actief als correpetitor. Pepijn is tevens een gepassioneerd kamermuziekspeler.

Naast zijn werkzaamheden als uitvoerend musicus en correpetitor, is Pepijn van Vilsteren werkzaam als gepassioneerd en bevlogen (bevoegd) docent piano. Pepijn heeft gewerkt als vervangend docent aan verschillende muziekscholen, ook voor langere periodes, bijvoorbeeld aan muziekscholen in Veenendaal, Tiel, Zutphen, Deventer, en Almere. Als regulier docent was hij verbonden aan Muziekschool Waterland, Purmerend. Momenteel geeft Pepijn les aan de Muziekschool Wijk bij Duurstede, en heeft hij een eigen lespraktijk.

Milan Blauwendraat

Milan is sinds 2002 een gedreven trompettist. Al snel begon Milan zijn muzikale kwaliteiten te vertonen, door meerdere deelnames aan een Muziek Marathon. In 2006 wist hij hiermee zelfs een tweede prijs te scoren.

Om als trompettist verder te ontwikkelen is Milan in 2010 aangesloten bij de Lichtruim Big Band. Van hieruit heeft hij zijn vaardigheden en ervaring in de jazzmuziek uitgebouwd. Naast jazzmuziek kan Milan ook goed overweg met klassieke muziek. Zo heeft hij als solist ervaring met trompet concerten van onder andere Haydn en Neruda. Begin 2018 kwam er een nieuwe ervaring bij op het gebied van klassieke muziek. Als onderdeel van een samengesteld orkest, bestaande uit professionele musici en aankomende musici, is het oratiorum Paulus van Mendelssohn uitgevoerd.

Verder is het ‘Taptoe’ signaal voor Milan niet onbekend en leverde hij hiermee meerdere jaren een bijdrage aan de dodenherdenking.